Studiul a fost efectuat pe 2.148 de persoane cu varsta de 65 de
ani, care au fost urmarite timp de cca. 4 ani.
Dintre participanti, 253 au dezvoltat maladia
Alzheimer.
Deoarece aceasta boala neuronala, care afecteaza, la ora
actuala, 26 de milioane de persoane din intreaga lume, este
incurabila, prevenirea ei este de cea mai mare importanta, iar
autorii studiului au descoperit o corelatie interesanta intre
regimul alimentar al subiectilor si riscul aparitiei
maladiei.
Rezultatele au aratat ca riscul aparitiei bolii este cu cca. 40%
mai mic pentru participantii care consumau cu predilectie ulei de
masline, fructe oleaginoase (nuci, alune), rosii, peste, carne de
pui, legume din familia verzei (precum broccoli),
fructe si verdeturi, fata de cei care consumau multa carne
rosie, organe si produse lactate cu continut mare de grasime.
Sursa: FOXNews
CITESTE SI: